RISCS DEL TABAC

5/5/2023 / General

🚭 El tabac disminueix la capacitat pulmonar i provoca malalties respiratòries importants. Les persones fumadores són menys resistents a l'exercici físic i es cansen més quan han de fer algun esforç.

🚭 El consum de tabac augmenta 12 vegades el risc de tenir càncer de pulmó. Aquest risc es relaciona amb el nombre de cigarretes fumades, l'edat d'iniciació en l'hàbit i les maneres de fumar que augmenten l'exposició del pulmó als contaminants del tabac.

🚭 El risc de tenir un infart de miocardi es duplica en les persones que fumen.

🚭 El tabac constitueix un factor de risc cardiovascular pel que fa a l'aparició de càncers de laringe, de boca, d'esòfag, etc.

🚭 Les úlceres gàstriques i duodenals són més freqüents en les persones fumadores.

🚭 El fum del tabac disminueix la visió i els reflexos del conductor que fuma.

🤰🏻 El consum de tabac té uns riscos particulars en les dones, especialment durant la gestació i l'etapa d'alletament del nadó. Entre les alteracions en la salut reproductiva de les dones i els efectes adversos del consum de tabac durant la gestació s'hi inclouen: l'increment del risc d'avortament espontani, el trencament prematur de membranes i el part prematur, l’augment de la mortalitat i la morbiditat perinatal i infantil, que comprèn l'augment del risc de la síndrome de la mort sobtada de l'infant, alteracions en el pes i la mida del fetus, associació a taxes més baixes de lactància materna i a una duració inferior d'aquesta, reducció de la fecunditat i augment del risc d'embaràs extrauterí.

🦴 A més a més, el consum de tabac avança l'aparició de la menopausa, afebleix els ossos i augmenta el risc de fractures després de la menopausa.

Tornar al llistat