MITES SOBRE LES CURES PAL·LIATIVES II

3/17/2023 / General

Mite 6: El dolor físic és part del procés de la mort.

Realitat: El dolor no és sempre part del procés de mort. Si s’experimenta dolor prop del final de vida, hi ha moltes maneres d’alleujar-lo.

Mite 7: La medicació per al dolor que s’utilitza en cures pal·liatives crea addicció

Realitat: Per mantenir el benestar de les persones, sovint es fa necessari incrementar la dosi del medicament per al dolor. Aquest fenomen és el resultat de l’adaptació del cos al medicament i s’anomena tolerància, no és addicció.

Mite 8: L’administració de morfina té com a objectiu accelerar la mort

Realitat: Les dosis pertinents de morfina mantenen el benestar de les persones, no n’acceleren la mort.

Mite 9: La prescripció de cures pal·liatives vol dir que el meu equip assistencial s’ha donat per vençut i no hi ha cap esperança per a mi.

Realitat: Les cures pal·liatives garanteixen la millor qualitat de vida per a aquelles persones que han estat diagnosticades amb una malaltia en fase avançada. L’esperança d’assolir la cura de la malaltia passa a ser més baixa i el que es persegueix és viure tan plenament com es pugui.

Mite 10: He decebut el meu ésser estimat perquè no ha pogut morir a casa seva.

Realitat: En alguns casos, malgrat els màxims esforços, les necessitats de les persones excedeixen el que pot proporcionar el seu domicili. Assegurar les millors cures independentment de l’entorn no és cap fracàs.

Tornar al llistat