MITES I CREENCES SOBRE LES VACUNES (2)

1/12/2023 / General

Les vacunes porten amb nosaltres molt de temps, però no estan exemptes de dubtes sobre el seu funcionament o composición. Avui us resolem unes quantes qüestions sobre les vacunes! (2)

Les malalties que es poden prevenir mitjançant la vacunació estan gairebé eliminades al país i, per tant, no hi ha motiu per vacunar-se.

ÉS FALS!

  • Les malalties que es poden prevenir amb la vacunació són actualment poc comunes, però els agents infecciosos que les provoquen segueixen circulant en algunes parts del món, poden traspassar les fronteres i infectar qualsevol persona no protegida. Hi ha dos motius fonamentals per vacunar-se: protegir qui rep la vacuna i protegir totes les persones que l'envolten. Els programes eficaços de vacunació depenen de la cooperació de totes les persones per garantir el bé comú.

Les malalties de la infància que es poden prevenir mitjançant la vacunació són “una cosa inevitable a la vida”.

ÉS FALS!

  • Les malalties que es poden prevenir amb la vacunació no han de ser pas una qüestió inevitable a la vida. Malalties com el xarampió, la parotiditis i la rubèola poden ser greus i poden implicar importants complicacions tant en els infants com en els adults, com ara la pneumònia, encefalitis, ceguesa i fins i tot la mort. Totes aquestes malalties i patiments es poden prevenir mitjançant les vacunes. Els infants no vacunats contra aquestes malalties esdevenen innecessàriament vulnerables.

L’administració simultània de més d’una vacuna pot fer augmentar en els infants el risc d’efectes secundaris nocius, que poden sobrecarregar el seu sistema immunitari.

ÉS FALS!

  • Les proves científiques revelen que l'administració simultània de diverses vacunes no comporta cap efecte secundari sobre el sistema immunitari dels infants. Aquests estan exposats/des quotidianament a centenars de substàncies estranyes que desencadenen una resposta immunitària. Els infants estan exposat a molts més antígens com a conseqüència d'un refredat comú o una faringitis que no pas per les vacunes. El principal avantatge d'administrar simultàniament diverses vacunes és reduir el nombre de visites mèdiques i facilitar que els infants completin el calendari de vacunació recomanat.
Tornar al llistat