DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I DEL DESENVOLUPAMENT - SID

12/18/2023 / General

Les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) constitueixen un col·lectiu poblacional amb una major predisposició a tenir malalties tan físiques com psicològiques. Aquesta major incidència es deu a característiques genètiques i biològiques, però també a determinades condicions socials a les quals s’han hagut d’enfrontar al llarg de la seva vida.

L’atenció psicològica a les diferents capacitats és essencial per a poder identificar alteracions emocionals en les persones amb DID i afavorir un acompanyament professional adequat a les seves necessitats.

En l’abordatge psicològic, és important tenir en compte les condicions psicològiques derivades de la pròpia discapacitat, però també és essencial considerar els factors ambientals i socials que intervenen en el malestar emocional de la persona, com poden ser la manca d’oportunitats, la vulnerabilitat a patir abusos i la institucionalització, els quals poden augmentar el risc de presentar alteracions a nivell psicològic.

Com la resta de la població, les persones amb DID poden presentar dificultats emocionals que requereixen un acompanyament psicològic. Des del CSE oferim atenció psicològica a les diferents capacitats, sempre adaptada a les necessitats específiques de cada persona.

ℹ️ Informa’t a través de la nostra web, enviant-nos un mail o per DM. 

Tornar al llistat