VACUNACIÓ ANTIPNEUMOCÒCCICA

2/14/2024 / General

⚠️ Atenció adults majors de 65 anys: esteu vacunats contra el pneumococ? (bactèria que provoca pneumònia).

Actualment, amb la incorporació de la vacuna Pn20 en el calendari de vacunacions sistemàtiques, les indicacions de vacunació antipneumocòccica a Catalunya són:

▫️Vacunació segons el calendari de vacunacions sistemàtiques als 65 anys d’edat amb la vacuna Pn20 (en substitució de la vacuna Pn23).

▫️En persones que viuen en residències de gent gran es recomana l’administraciód’una dosi de vacuna Pn20, independentment de si han rebut amb anterioritatuna dosi de vacuna Pn23 o de vacuna Pn13.

▫️Per a les persones de 65 anys o més sense condicions de risc, no vacunades amb anterioritat contra la malaltia pneumocòccica (que no hagin rebut cap de les vacunes Pn23 o Pn13), es recomana l’administració d’una dosi de vacuna Pn20.

En el cas de persones de 65 anys o més sense antecedents de condicions de risc que hagin rebut amb anterioritat (abans dels 65 anys) alguna de les vacunes (Pn13 o Pn23), es recomana l’administració d‘una dosi addicional de vacuna Pn20 a partir dels 65 anys seguint les recomanacions de vacunació sistemàtiques i respectant l’interval corresponent segons la vacuna rebuda amb anterioritat.

En el cas d’haver rebut alguna vacuna (Pn23 o Pn13) als 65 anys o més, no cal vacunar.

Si tens 65 anys o més i no estàs vacunat contra el pneumococ, no dubtis a acudir al nostre centre per protegir-te!

Tornar al llistat