CREMADES ELÈCTRIQUES

11/26/2023 / General

Una cremada elèctrica es produeix quan el cos entra en contacte amb electricitat. Quan això passa, l'electricitat es pot transmetre per tot el cos, causant danys en teixits i òrgans.

El mal pot ser lleu o sever, i fins i tot pot causar la mort. Alguns dels òrgans que solen resultar danyats són:
⚡️El cor – El ritme cardíac es pot alterar i fins i tot patir una aturada cardíaca.
⚡️Els ossos i els músculs – Si els músculs pateixen lesions severes, les substàncies de l'interior de les cèl·lules dels músculs que estan malmeses poden passar a la sang, la qual cosa rep el nom de “rabdomiòlisi”.
⚡️El sistema nerviós – Es poden tenir desmais, dany als nervis o debilitat muscular. ⚡️Ulls i orelles – Si a una persona la impacta un llamp, pot tenir mal als timpans o als ulls.

Els símptomes depenen de la quantitat d'electricitat que s'ha transmès al cos i de quant hagi durat el contacte.

El tractament depèn del tipus de cremada i de la seva gravetat. Els tractaments per a una cremada lleu de la pell poden incloure:
⚡️Refredar la cremada – Es pot col·locar un drap fresc sobre la cremada o remullar-la en aigua fresca. Recordeu no col·locar gel sobre una cremada.
⚡️Cobrir la cremada amb una bena neta i/o aplicar-hi una crema per alleujar la pell o prevenir una infecció.
⚡️Tractar el dolor – Per alleujar el dolor, es pot elevar la part cremada del cos per sobre el nivell del cor. Per exemple, podeu recolzar el peu o la cama sobre coixins. També es pot prendre un analgèsic, com ara el paracetamol o l'ibuprofè.
⚡️Rebre una vacuna contra el tètanus, si han passat molts anys des que va rebre la darrera.
⚡️Una cremada severa de la pell pot arribar a requerir cirurgia per reparar la zona cremada.flamació i alleujar el dolor.

Tornar al llistat