CREMADES A LA PELL

9/11/2023 / General

Cal consultar el metge sempre que:
▫️no esteu segurs de la gravetat de la cremada o si la cremada afecta la cara, les mans, els peus o els genitals.
▫️es troba a prop d'una articulació, com els genolls o les espatlles.
▫️voreja tota una zona del cos (com un braç o una cama).
▫️provoca febre d'almenys 38°C o mostra altres indicis d'infecció (la pell es posa cada cop més vermella, causa dolor i podria secretar pus).
▫️travessa la capa superior de la pell i fa més de 5 anys que no s’ha rebut vacunació antitetànica.
▫️els menors de 5 i els més grans de 70 anys amb qualsevol tipus de cremada també han de veure el seu metge. A més, les persones que tenen problemes per combatre les infeccions (per exemple, perquè tenen càncer o VIH) han de consultar un metge si tenen una cremada més profunda que una cremada superficial.
 
Si la cremada no és gaire greu, podeu fer el següent:
▫️netegeu la cremada amb aigua freda i sabó normal. Després de netejar la pell, podeu col·locar a sobre un drap fred o mullar la pell amb aigua freda. No utilitzeu gel per refredar la pell.
▫️eviteu una infecció: podeu utilitzar crema d'àloe vera o una crema antibiòtica. Si la cremada produeix butllofes, cobriu-la amb una bena neta i sense cola i canvieu la bena una o dues vegades per dia. No rebenteu les butllofes, ja que això pot causar una infecció.
▫️si la cremada causa dolor, intenteu elevar la zona cremada del cos per sobre del cor. Per exemple, si la cremada és al peu, proveu de ficar-vos al llit i recolzar el peu sobre coixins perquè quedi elevat. Això desaccelera el flux de sang cap a la zona i pot evitar la inflamació i alleujar el dolor.

Tornar al llistat