ABLACIÓ DEL CLITORIS

2/9/2023 / General

🌷 La mutilació genital femenina és qualsevol procediment que implica l'extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres lesions als genitals femenins amb finalitat no terapèutica.

⚖️ La Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista considera aquesta pràctica un tipus de violència masclista en l’àmbit social o comunitari, “encara que hi hagi consentiment exprés o tàcit de la dona”.

❤️‍🩹 El procediment, que suposa una violació dels drets humans de les nenes i les dones, s’acostuma a dur a terme entre la infància i els 15 anys d’edat per raons fonamentalment culturals o religioses, i comporta conseqüències que poden arribar a ser greus per a la salut.

📢 Tot i que habitualment aquesta pràctica la duen a terme persones sense capacitació mèdica, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que en els darrers anys s’ha produït un augment significatiu en la proporció de mutilacions genitals femenines realitzades per professionals de la salut.

💬 Aquest fenomen, conegut com a medicalització de la mutilació genital femenina, respon a la creença que el procediment és més segur quan hi ha intervenció mèdica. 

Tornar al llistat