DOLOR DE MALUC

4/11/2024 / General

La cadera és una articulació que connecta la part superior esfèrica de l’ós de la cama (el fèmur) amb la cavitat de la cadera. És una articulació forta i estable que pot suportar molt estrès. Per descomptat, té límits. El dolor a la cadera és freqüent i té moltes causes (distensió muscular o ligamentosa, fractura per sobrecàrrega, osteoartritis, artritis reumatoide, tumor ossi...).

Aquí teniu alguns consells que podrien ajudar a alleujar el dolor:

▫️Descansi la cadera quan ho necessiti i eviti realitzar activitats que li causin dolor. El descans complet no és necessari, ja que el moviment ajuda a que l’articulació segueixi sent forta i flexible.

▫️El gel i el calor s’utilitzen sovint, però pot confondre’s quin és millor. El gel s’utilitza per a lesions agudes, durant els primers dies, per reduir la inflamació i el dolor. El calor es pot utilitzar per al dolor més crònic. El calor augmenta el flux de sang cap a l’àrea afectada, mentre que relaxa i allibera els teixits.

▫️En la majoria dels casos, pot utilitzar medicaments antiinflamatoris com no l’ibuprofè o el naproxè, que ajuden a alleujar tant la inflamació com el dolor.

▫️La fisioteràpia pot ajudar a reduir el dolor amb exercicis específics que ajuden a l’estirament, l’enfortiment muscular i la flexibilitat.

▫️Els mals hàbits saludables afegixen pressió a les articulacions. Si es té sobrepès i no es fa exercici, pot contribuir o empitjorar el dolor. Qualsevol moviment és millor que cap moviment. Podeu començar amb caminades curtes diverses vegades al dia. L’objectiu ha de ser realitzar almenys trenta minuts d’activitat física la majoria dels dies de la setmana.

Si el dolor es relaciona amb l’activitat, aquí teniu alguns consells que podeu seguir per evitar la recidiva:

▫️Prendre el temps per escalfar adequadament. Això inclou caminar lleuger, córrer o anar en bicicleta per augmentar el nivell d’activitat de mica en mica.

▫️Utilitzeu l’equip i la tècnica adequats quan practiqueu esports.

▫️Utilitzeu calçat esportiu adequat per a l’activitat.

▫️Feu regularment exercicis de resistència per al desenvolupament muscular i ossi, i la flexibilitat.

 

Tornar al llistat