CAIGUDA DEL CABELL

6/14/2023 / General

La causa més comuna de la caiguda del cabell és “l’alopècia androgènica”, que pot afectar homes i dones. Amb freqüència, els homes desenvolupen zones calbes a la part davantera i a la part superior del cuir cabellut. Les dones sovint perden el cabell a la part superior del cuir cabellut, però en general no perden tot el cabell de la zona.

Una altra causa comuna de la caiguda del cabell es denomina "alopècia areata". Aquest tipus de caiguda del cabell succeeix quan el sistema de l’organisme per lluitar contra les infeccions es confon i comença a atacar les parts de la pell on creix el cabell. Les persones amb alopècia areata poden tenir caiguda dels cabells en petites zones circulars o en zones més grans.

Hi ha moltes altres raons per a la caiguda del cabell. Algunes malalties i fins i tot algunes medicines poden provocar-lo.

La majoria de les persones que perden els cabells no necessiten fer-se proves. No obstant això, es pot fer proves per assegurar que la caiguda dels cabells no s'hagi produït per un problema hormonal ni per cap altre alteració.

El TRACTAMENT depèn del tipus de caiguda dels cabells que tingui. Si la caiguda del cabell és degut a un problema de salut, tractar el problema pot ajudar.

▪️L’alopècia androgènica pot tractar-se amb un fàrmac anomenat minoxidil, que ve en líquid o escuma per aplicar-se al cap. D’altres com la finasteride o l’espironolactona s’administren a píndoles.

▪️L’alopècia areata es pot tractar amb:
- esteroides: poden aplicar en forma d'injecció, o col·locar-se directament sobre el cuir cabellut (per exemple, com a líquid, gel, escuma, loció o crema). La medicina desaccelera o atura la resposta immune que produeix l'alopècia areata.
- un tractament anomenat "immunoteràpia tòpica": generalment ho administra un dermatòleg. El metge aplica una medicina especial que produeix una reacció al·lèrgica lleu a les parts on ha caigut el cabell. 

Tornar al llistat